De treintickets voor Moskou zijn binnen

De tickets voor de treinreis Amsterdam – Moskou zijn binnen. Het zijn er – heel logisch voor een enkele reis met 2 personen – in totaal 7. Het traject wordt gereden door een zogenaamde EuroNight trein. Dat is eigenlijk geen trein maar een rijdende blokkendoos, waar bij ieder groot station rijtuigen aan- en afgekoppeld worden. Zelfs het onderstel van de trein wordt halverwege gewisseld. Uiteindelijk gaat er maar 1 rijtuig van Amsterdam rechtstreeks naar Moskou. Dat is handig om te weten. Voor je het weet zit je te slempen in het bar-rijtuig dat afslaat naar Kopenhagen of Praag, terwijl je bagage vrolijk doorboemelt naar Moskou.

Dat verklaart misschien meerdere tickets, maar niet dat sommige tickets individueel zijn en andere juist voor 2 personen. Het verklaart ook niet waarom trajecten in stukken zijn geknipt, maar de reserveringskaartjes wel gelden voor het hele traject tot Moskou. Russische logica. Het waarom snapt waarschijnlijk niemand.

“Waarom”-vragen schijnen in Rusland trouwens sowieso slechte vragen te zijn. In Rusland doen ze niet aan “waarom”. Daar was ik al achtergekomen. Waarom krijg ik een transitvisum voor een maand terwijl ik er een voor een dag nodig heb? Waarom ging in het Russische cafe in Berlijn, waar ik vorig jaar was, dagelijks stipt om 6 uur ‘s middags het WiFi-netwerk uit?

Don`t ask! 

Почему is het meest zinloze Russische woord.

Treintickets voor de nachttrein naar Moskou

 

Be Sociable, Share!

Leave a comment