Powerbank

Dit is geen blog over reizen door Rusland, maar stiekem een verkapte gadgetsite ;) . In de categorie “wat nemen we mee?”  heb ik toch maar een powerbank gekocht. Dat is een gadget om gadgets mee op te laden. Een lekker zware van 7000 mAh (geen idee wat dat is, maar het schijnt heel veel te zijn) en licht qua gewicht. Vijf jaar geleden had je een kipcaravan vol met condensatoren nodig om dit laadvermogen mee op reis te nemen, maar nu past het dus in een kastje ter grootte van een iPhone. I love the technology age.

In Russische treinen hebben ze alleen maar 45 Volt in de gang. De provodnik kan een stopcontact in de trein omzetten naar 220 Volt, maar omdat natuurlijk iedereen dat wil, zul je hem moeten omkopen met drank. Daar heb  ik geen zin in. Bovendien moet je in een treinreis van 2 dagen minstens 4x je iphone opladen als je hem, zoals ik, gebruikt als mp3 player, blogscreen en fototoestel. Tel daar de zut, die Albert gaat meenemen (zie o.a. vorige blogpost) bij op en je weet dat dit ding absolute noodzaak is.

Die Russen zullen wel gaan denken: Wat zijn dat voor idolate electronicafanboys? Is vast een handeltje. Ik denk dat ik de boel bij de grens maar ga laten stempelen als ingevoerde goederen.

Powerbank voor op reis door Rusland

Be Sociable, Share!

Leave a comment